Möjligt slutresultat.

Ingredienser

4 portioner

  • 600 g benfri högrev
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1½ msk mjöl
  • 1 msk tomatpuré
  • 3 st lagerblad
  • 1 tsk timjan
  • 2 dl rödvin
  • 2½ dl köttbuljong
  • 8 st steklökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 200 g färska champinjoner

Instruktioner

  1. Skär köttet i bitar och bryn i en stekpanna.
  2. Lägg köttet i en gryta. Krydda med salt och peppar och rör i mjöl, tomatpuré, lagerblad och timjan.
  3. Häll på vin och buljong.
  4. Låt köttet koka under lock i åtminstone 1½ h (gärna >3 h, men öka då vin- och buljongmängd).
  5. Skala och dela lökar, hacka vitlöken, dela svampen och stek allt detta i en stekpanna.
  6. Lägg ner lökblandningen i grytan och låt koka i ytterligare ~10 min.

Serveringstips

Strö över hackad persilja och servera med ris eller potatis.

Maten serverad.

Presenteras gärna en vacker vårkväll med blå himmel.

Mat med blå himmelsbakgrund.

Vanligen infinner sig glädje både före och efter maten. Randig tröja rekommenderas.

Glad Johanna. Glad Daniel.