Ingredienser

2 portioner

Ingredienser.

Biff

  • 400 g nötfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm vitpeppar

Tillbehör

  • isbergssallad
  • tomat
  • lök
  • gurka
  • ost
  • 2 skivor bacon
  • 2 ägg
  • 2 hamburgerbröd

Dressing

  • ¼ dl gräddfil
  • ¼ dl majonnäs
  • ¼ dl chilisås

Instruktioner

Före-bild.

  1. Förbered genom att skiva önskad mängd grönsaker och ost och blanda ihop dressingen.

    Skivade grönsaker. Dressing.

  2. Blanda nötfärsen med kryddorna och forma till två biffar.

    Köttfärsen blandas. Biffar formas.

  3. Stek på hög värme i ~fyra minuter på vardera sida. Undvik att de blir kol. Lägg på osten sista minuten.

    Biffar steks.

  4. Rosta bröden på båda sidor i stekpannan. Rensa pannan på stekflott innan för att bröden ska hålla sig någorlunda torra.

  5. Börja bygg upp hamburgaren med klara ingredienser; t ex dressing i botten, sedan grönsaker och biff.

    Halvbyggda burgare.

  6. Stek bacon och ägg. Lägg ovanpå det tidigare bygget och lägg på locket.

    Bacon steks. Ägg läggs på.

  7. Klart!

    En hamburgare.

Serveringstips

Två hamburgare.

Ät med kniv och gaffel.

Efter-bild.