Ingredienser

4 portioner

Ingredienser.

  • ½ kg skinn- och benfri laxfilé
  • 1 msk hackad chili
  • 2 lime
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk riven ingefära
  • ½ msk honung
  • 2 avokado
  • 1 krm salt

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Rör ihop chili, limeskal och -saft från en lime, soja, ingefära och honung till en marinad.

    Work in progress. Marinad.

  3. Lägg laxen i en ugnsform, häll över marinaden och låt stå.

    Lax med marinad.

  4. Gröp ur avokadoerna och gör en kräm av detta tillsammans med limesaft från den återstående limen samt salt.

    Avokadoröra.

  5. Ställ in laxen i ugnen i ~15 minuter.

Serveringstips

Serveras med fördel med jasminris. Har även erbjudits hyvlad gurka till rätten med gott smak- och utseendemässigt resultat.

Dukat. Serverat.