Ingredienser

2 ugnsplåtsstora pizzor.

Ingredienser.

Deg

  • 25 g jäst
  • 2½ dl vatten
  • 2 msk olja
  • ½ tsk salt
  • 7 dl vetemjöl

Tomatsås

  • 400 ml (en burk) krossade tomater
  • 1 klyfta vitlök
  • Oregano
  • Svartpeppar

Pålägg

Tomat och svamp.

  • 200 g skinka
  • 4 st tomater
  • 250 g getost
  • 200 g vanligare ost
  • Tillräckligt med svamp
  • Ruccolasallad

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°C.

  2. Smula ner jäst i en bunke med fingervarmt++ vatten och rör ut. Tillsätt olja, salt och mjöl i omgångar under omrörning tills degen har "bra" konsistens.

  3. Jäs degen i 30 minuter parallellt med fortsatt arbete.

  4. Blanda såsingredienserna.

  5. Skiva svamp, tomater och getost och hacka skinkan.

    Skivad tomat och svamp.

  6. Riv osten

  7. Kavla ut degen på plåt med bakplåtspapper.
  8. Bred ut tomatsås och häll på svamp, tomater, skinka, getost och ost.

    Imponerar även greker. Innan ugn.

  9. Baka pizzan högt upp i ugnen i 15 minuter. Finns någon fin grillfunktion på ugnen så kan den med fördel slås på sista ~5 minuterna.

Serveringstips

Funkar med O'boy.

Serverad pizza med Johanna i bakgrund. Pizza och O'boy!